Stop Pesten

Wat is de anti-pest app

 • Wat kun je met Stop Pesten - de Anti-Pest app?

  Soms zie je iemand gepest worden en zou je er wat aan willen doen. Maar aan wie moet je het vertellen? Het kan best eng zijn om naar een leraar te stappen. Via de anti-pest app kun je aan je school vertellen wat je hebt gezien. Je school kan dan voor een oplossing gaan zorgen.

  Ook als je zelf wordt gepest kun je de anti-pest app gebruiken. Je mag zelf weten of je aan je school vertelt wie je bent.

 • Weet de school wie ik ben?

  Nee, meldingen zijn in principe anoniem. Dat betekent dat de school niet weet wie de melding instuurt. Je mag natuurlijk wel zeggen wie je bent.

 • Wat gebeurt er als ik een melding heb ingestuurd?

  Als je een melding opstuurt krijgt de vertrouwenspersoon (een juf of meester van school) daarvan een bericht. Hij of zij gaat kijken wat er met de melding gedaan kan worden. Het kan zijn dat ze graag meer willen weten. Dan kan de vertrouwenspersoon een berichtje terug sturen. Kijk na een melding dus altijd goed of je antwoord krijgt van school!

 • Waarom een Anti-Pest App?

  Stop Pesten - De Anti-Pest App is het winnende project van de Kindergemeenteraad van Oegstgeest. De app is bedacht door acht leerlingen van de Gevers-Deutz Terweeschool in Oegstgeest. In samenwerking met Marinus Israël van Cillix New Media is de app daadwerkelijk gemaakt.